In Iran is zondagochtend een passagiersvliegtuig met tientallen inzittenden neergestort bij de internationale luchthaven van de hoofdstad Teheran. 

Aanvankelijk werd gemeld dat er zeker 48 doden waren gevallen, maar later werd het dodental naar beneden bijgesteld.

38 passagiers stierven direct na de crash, en nog eens twee van de tien gewonden overleden kort na het ongeluk in het ziekenhuis. Alle dodelijke slachtoffers zijn afkomstig uit Iran.

Het toestel was net opgestegen van Mehrabad International Airport, ten westen van de hoofdstad. Naar verluidt zou de motor het hebben begeven.

Het vliegtuig is terechtgekomen in militair gebied, in de buurt van een weg en een woongebied. Het toestel zou een muur van een gebouw hebben geraakt.

Iran-140

Door de crash stegen grote rookwolken boven de stad uit. Het gecrashte toestel van de lokale luchtvaartmaatschappij Sepahan was onderweg naar Tabas in het oosten van Iran. De drukke luchthaven Mehrabad wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Iraanse vliegtuigen zijn vaak verouderd en verkeren in gebrekkige staat. Volgens politici komt dat door internationale sancties. Het neergestorte toestel, een Iran-140, was een lokale variant van de Russische Antonov An-140.

Bekijk beelden: