De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van zaterdag op zondag de aanval op de Gazastrook voortgezet. Daarbij zijn zeventien doelen gebombardeerd.

Dat bevestigt een legerwoordvoerder vanuit Tel Aviv.

Sinds vrijdag een einde kwam aan de drie dagen durende wapenstilstand zijn in totaal honderdvijftig Palestijnse doelen vanuit Israël onder vuur genomen.

Na een relatief rustige nacht zijn zondagochtend vroeg twee raketten door Palestijnse militanten afgevuurd op Israël.

Onderhandelingen

Zolang de raketbeschietingen vanuit Gaza doorgaan, weigert Israël terug te keren naar de onderhandelingstafel in Caïro over een nieuwe wapenstilstand. De Palestijnen op hun beurt breken de onderhandelingen over de oorlog met Israël af als de Israëlische vertegenwoordigers niet terugkeren naar de Egyptische hoofdstad, aldus Palestijnse onderhandelaar Bassam Salhi.

De Israëliërs verlieten de Egyptische hoofdstad vrijdag. Ze keren niet terug zolang Gaza raketten op hen blijft afvuren. Volgens het Israëlische leger is het land dit weekend met tientallen raketten en mortiergranaten bestookt. Twee van die aanvallen zouden zondagochtend hebben plaatsgevonden.

Ontwikkelingen

Bassam Salhi had zaterdagavond een ontmoeting met de Egyptische bemiddelaars. "We hebben hen gezegd dat als de Israëliërs niet terugkeren en er geen belangrijke ontwikkelingen zijn, we vandaag nog vertrekken", aldus de onderhandelaar zondag.

De indirecte besprekingen tussen Israël en de Palestijnse delegatie begonnen vorige week. In Egypte wordt gepoogd de twee partijen tot een staakt-het-vuren te brengen.

Bekijk beelden:

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict