Medische experts uit Groot-Brittannië gaan mensen behandelen die gewond zijn geraakt door de gevechten in de Gazastrook. 

Dat bericht de BBC zaterdag.

Een team van medici van de Britse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) moet binnen 48 uur vertrekken naar Israël. Het gaat in eerste instantie om 15 experts, die zich als vrijwilligers hebben gemeld.

Onder de vrijwilligers bevinden zich artsen en verpleegkundigen. Zij vestigen zich aanvankelijk in een ziekenhuis in Oost-Jeruzalem. Daar wordt gekeken naar de beste manier om toegang te krijgen tot patiënten in het conflictgebied.

Ledematen

Volgens de coördinator van de missie gaan de artsen zich vooral bekommeren om mensen met verloren ledematen en patiënten met ''chronische wondinfecties''. Slachtoffers van het conflict moeten vooral in de regio worden behandeld, al worden sommige patiënten mogelijk naar Groot-Brittannië overgebracht voor gespecialiseerde zorg.

De Britse premier David Cameron zei te hopen dat ''dit team van experts een cruciale rol zal spelen bij het helpen van honderden mensen die zijn getroffen door dit conflict''. Tot dusver zijn meer dan 1900 Palestijnen om het leven gekomen door de strijd, onder wie veel burgers. Het dodental aan Israëlische zijde staat op ruim 60.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict