Radicale moslims markeren huizen van christenen in de Noord-Iraakse stad Mosul. Met spuitbussen wordt er de Arabische letter nun op gespoten, voor Jezus van Nazareth.

De krant la Repubblica publiceert zaterdag foto's van gemarkeerde gebouwen.

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft grote delen van Noord-Irak veroverd. Zij stellen christenen voor de keuze: zich bekeren tot de islam, een speciale belasting betalen of gedood worden. Er zijn al meer dan 120.000 christenen op de vlucht geslagen.

De Islamitische Staat (IS) heeft technici aan het werk gezet bij de dam vlak bij de Noord-Iraakse stad Mosul, die onlangs door de extremisten werd veroverd. De groep probeert een stroomkabel te herstellen die naar de stad loopt, zei een van de technici bij de waterkering tegen persbureau Reuters.

IS kreeg de stuwdam onlangs in handen. De extremistische soennitische beweging is daardoor in staat steden onder water te laten lopen en de elektriciteits- en watervoorziening naar bepaalde gebieden stop te zetten. Door de schade aan de kabel kampt Mosul sinds enkele dagen met stroomuitvallen en watertekorten.

Vier dingen die u moet weten over de Islamitische Staat | Alles over de onrust in Irak in ons dossier