Israëlische gevechtstoestellen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw doelen bestookt in de Gazastrook.

Militante Palestijnen zouden op hun beurt zes raketten hebben afgevuurd op het zuiden van Israël. Daarbij raakte niemand gewond, meldde het leger.

De luchtmacht bombardeerde volgens een woordvoerster van de krijgsmacht ongeveer dertig doelen. Het is onduidelijk of daardoor mensen om het leven zijn gekomen. De tijdelijke wapenstilstand die Palestijnen en Israël vorige week overeenkwamen, liep vrijdag af. Daarop werden de beschietingen hervat.

Palestijnse getuigen en functionarissen lieten weten dat de aanvallen de hele nacht doorgingen. Daarbij zouden drie moskeeën en verschillende huizen zijn gebombardeerd.

In een van de verwoeste geloofshuizen zouden later drie lichamen zijn aangetroffen. Ook kwamen twee Palestijnen om door een luchtaanval terwijl ze op een motor zaten, zeiden Palestijnse medische bronnen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook kwamen vrijdag zeker vijf mensen om het leven door Israëlische aanvallen, onder wie een 10-jarige jongen. Ook zouden dertig mensen gewond zijn geraakt. Militante Palestijnen zouden toen ongeveer 57 raketten hebben afgevuurd op Israël.

Bekijk de beelden:

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict