Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft woensdagmiddag (lokale tijd) twintigjaar celstraf geëist tegen verdachte Dangelo Damascus wegens onder meer medeplichtigheid aan de moord op politicus Helmin Wiels. 

Ook wordt hij verdacht van het medeplegen van de moord op de chauffeur van de moordauto. Daarnaast is vijf jaar geëist tegen Carlos Pieter wegens medeplichtigheid aan de moord op Wiels.

Beide verdachten hebben woensdagmorgen hun aandeel in de moord op Wiels zo veel mogelijk proberen te verzachten door te stellen dat ze niet op de hoogte waren van de plannen van de moordenaar.

Volgens het OM waren ze er echter wel bij betrokken door onder meer kledingstukken aan de vermeende moordenaar te geven en te helpen bij het schoonmaken van de auto die is gebruikt bij de moord op Wiels.

Damascus heeft volgens het OM daarnaast de chauffeur van de moordauto, Raul Martinez, twaalf dagen na de moord op Wiels omgebracht, omdat de angst bestond dat Martinez zou gaan praten over zijn betrokkenheid bij de moord. Damascus wordt verder verdacht van onder meer een gewapende overval en vuurwapenbezit.