Op Curaçao is de voormalige minister van Financiën George Jamaloodin woensdagochtend (lokale tijd) vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft dat bevestigd.

Jamaloodin zat sinds 24 juli vast op verdenking van betrokkenheid bij het geven van de opdracht voor de moord op politicus Helmin Wiels.

Ook de halfbroer van Jamaloodin, gokbaas Robbie dos Santos, werd vorige week enkele dagen vastgehouden op verdenking van dezelfde betrokkenheid.

Volgens het Openbaar Ministerie bestaat er nog steeds een verdenking tegen Jamaloodin en duurt het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord nog ''onverminderd'' voort.

‎Bij zijn vrijlating zei Jamaloodin te hopen dat de werkelijke opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels snel zullen worden opgepakt.

Jamaloodin zelf zegt onschuldig te zijn en te zijn opgepakt op basis van roddels en getuigen. Volgens hem is zijn goede naam wel besmeurd. ''Als de werkelijke daders niet snel worden opgepakt, kunnen nog meer onschuldigen worden opgepakt waardoor hun naam wordt besmeurd.''

Verder noemde hij de omstandigheden waaronder hij gevangen werd gehouden in een politiecel‎ ''beestachtig''.