In de Amerikaanse staat Missouri is woensdag een terdoodveroordeelde met injecties geëxecuteerd. 

De 43-jarige Michael Worthington werd ter dood gebracht, omdat hij in 1995 de 24-jarige studente Melinda Griffin bij een inbraak in haar woning had verkracht en vermoord. 

Het Amerikaanse Hooggerechtshof en gouverneur Jay Nixon van Missouri wezen dinsdag verzoeken tot uitstel af, meldde de Amerikaanse krant USA Today. Het is in de staat Missouri al de zevende executie dit jaar.

Het is de eerste executie in de VS sinds vorige maand in de staat Arizona een executie verkeerd liep en de veroordeelde pas na bijna twee uur overleed. In april overleed in Oklahoma een veroordeelde bijna drie kwartier nadat met de executie was begonnen en in januari in Ohio duurde een executie 26 minuten.

De advocaten van Worthington hebben de verkeerd gelopen executies vergeefs aangevoerd als reden om hun cliënt niet te doden.

Opluchting

Worthington heeft de verkrachting en moord bekend. De ouders van Melinda Griffin hebben te kennen gegeven dat de dood van Worthington een opluchting voor ze is. Ze vinden dat de moordenaar van hun dochter veel eerder had moeten worden geëxecuteerd. Hij was al in 1998 veroordeeld.