De vader van de Brit Liam Sweeney, een van de inzittenden van de neergehaalde Boeing van Malaysia Airlines, zegt dat zijn zoon is geïdentificeerd. 

Dat deed hij dinsdag tijdens een interview met de BBC. Barry Sweeney is blij dat zijn zoon ''naar huis komt''.

''Nu kunnen we hem begraven en naar de toekomst kijken'', zei Sweeney.

Zijn zoon Liam was samen met John Adler op reis. De twee fans van voetbalclub Newcastle United gingen naar Nieuw-Zeeland, waar ze een oefenwedstrijd van hun club zouden bijwonen.

Een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie kan de identificatie bevestigen noch ontkennen. "Wij brengen de officiële cijfers van het identificatieproces altijd elke vrijdag naar buiten. Het staat een nabestaande of familielid vrij om te zeggen dat een slachtoffer is geïdentificeerd, maar wij gaan daar dan niet over", aldus de woordvoerder tegen NU.nl.

Vrijdag meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie dat twee slachtoffers van de vliegramp zijn geïdentificeerd. Het zijn Nederlanders. Volgens de Maleisische premier Najib Razak zijn ook''meerdere Maleisische slachtoffers'' geïdentificeerd, maar dat is niet bevestigd door de Nederlandse autoriteiten.

De identificatie van de stoffelijke resten van de slachtoffers van vlucht MH17 gebeurt in Hilversum.

Dossier vliegramp | Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp | Het conflict in Oost-Oekraïne