Het is de bedoeling dat het Joods Museum in Brussel op zondag 14 september voor het eerst weer opengaat voor publiek sinds de sluiting op 24 mei wegens de terreuraanslag.

Dat maakte het secretariaat van het museum maandag bekend.

Het geweld kostte vier personen het leven, onder wie twee bezoekers uit Israël. De 14e september is de Europese dag van de Joodse Cultuur.

In verband met de aanslag zit in België een verdachte vast, de Frans-Algerijnse Mehdi Nemmouche. Hij was eind mei in het Zuid-Franse Marseille gearresteerd met wapens die lijken op de wapens die bij de aanslag zijn gebruikt.

Bewijs

Volgens een van de advocaten van de vermoedelijke dader is er echter geen bewijs. Geen enkele getuige zou Nemmouche als dader hebben herkend.

''Er bestaat, in deze fase, nog geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de rechtstreekse aanwezigheid van Mehdi Nemmouche'', aldus de verdediger maandagmiddag in Brussel na afloop van een zitting van een rechter die de zaak onderzoekt.

''Het is in dit stadium veel te vroeg om deze man, die het vermoeden van onschuld geniet, te veroordelen", vervolgt de advocaat.