Gevechten tussen het Libanese leger en Syrische rebellen hebben in Libanon aan tien militairen het leven gekost. Dat zei het Libanese leger zondag. Een tiental militairen is waarschijnlijk gevangengenomen door de rebellen. 

De toegang tot het gebied is afgesloten door het leger. Er werd vooral gevochten rond een legerkazerne in het centrum van Arsal. 

De gevechten begonnen zaterdag al. Een Syrische rebel van het aan Al-Qaeda gelieerde Jabhat al-Nusra raakte gewond en was onderweg naar een ziekenhuis in Libanon toen hij werd aangehouden door het leger.

Hierop voerden strijdmakkers van de gewonde opstandeling een aanval uit op het grensstadje Arsal. Ze vielen drie stellingen van de veiligheidsdiensten aan en hadden er zondag nog steeds een in handen. 

Dertien militairen worden vermist, zei de Libanese legerchef Jean Kahwaji. In een video die online verscheen was een tiental militairen en agenten te zien. De mannen zeggen in de video het Libanese leger en Hezbollah, dat de Syrische president Bashar Assad steunt, de rug te hebben toegekeerd.

De video lijkt authentiek, maar de mannen zien er ongemakkelijk uit. Ze herhalen allemaal dezelfde verklaring en sommigen weigeren in de camera te kijken. 

Chronologie van de Syrische burgeroorlog l Dossier Syrië