In Panama zijn opnieuw botresten gevonden die vermoedelijk van de in april verdwenen Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon afkomstig zijn. 

Dit melden zondag Panamese media.

Een groep die donderdag de speurtocht in het gebied hervatte, heeft laten weten dat er weer botresten zijn aangetroffen. Die zijn voor onderzoek overgebracht naar Panama-Stad, aldus onderzoeksrechter Betzaida Pitty.

Kris en Lisanne verdwenen op 1 april in de jungle bij Boquete in Panama. In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op acht uur lopen van Boquete. Naar de twee is intensief gezocht. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk. Op 18 juli was er een herdenking in Amersfoort.

Eigen onderzoek

De familie van Kris is teruggegaan naar Panama voor eigen onderzoek. Volgens de vader van Kris, Hans Kremers is er nog veel onduidelijk over wat er met de vrouwen is gebeurd.

''Voor ons zijn er nu zoveel open einden en onlogische dingen in wat we weten, dat we zeggen: de conclusie van verdwaling kunnen wij als ouders niet trekken'', aldus Kremers eerder tegen EenVandaag.

Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat er na de verdwijning nog is geprobeerd te bellen met de telefoons van de vrouwen. Ook zijn er nog foto's gemaakt met de digitale camera's.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne