Op het station van het Duitse Mannheim is vrijdag een passagierstrein in botsing gekomen met een goederentrein. 

Twee wagons met zo'n 110 inzittenden zijn gekanteld. Volgens de brandweer zijn er 35 mensen gewond geraakt, maar zijn er geen doden gevallen.

Het gaat om een internationale trein die uit Oostenrijk op weg was naar de Duitse deelstaat Saarland. Vijf wagons ontspoorden bij het ongeluk in de deelstaat Baden-Württemberg.

Volgens de politie kwam de goederentrein kennelijk door een verkeerd afgestelde wissel op het spoor van de eurocity terecht. Het is aan de lage snelheid van de treinen te danken dat het ongeluk niet meer slachtoffers heeft geëist.

Volgens de Duitse website Focus waren beide treinen vlak voor het ongeluk ontruimd vanwege problemen met de airconditioning. Het is echter niet duidelijk of dat verband heeft met het ongeval. De politie liet weten dat mogelijk een verkeerd afgestelde wissel de oorzaak was.

Bekijk de beelden:

Onderzoek

De politie in Duitsland is zaterdag gestart met een onderzoek naar het treinongeluk. De politie heeft luchtfoto's gemaakt, dat laat een woordvoerder zaterdag weten.

Drie van de tien sporen op het station Mannheim zijn zaterdag nog afgesloten. Dat leidt vooralsnog niet tot grote problemen, liet een woordvoerder van de Deutsche Bahn weten.