Sierra Leone neemt extra maatregelen tegen de verspreiding van de dodelijke ziekte ebola. Veiligheidstroepen moeten plaatsen waar de ziekte om zich heen grijpt afsluiten van de buitenwereld. 

De regering van het West-Afrikaanse land heeft daartoe een zogenoemde gezondheidsnoodtoestand uitgeroepen.

Soortgelijke maatregelen werden in buurland Liberia woensdagavond afgekondigd. President Ernest Bai Koroma van Sierra Leone heeft een bezoek aan Washington afgezegd in verband met de crisis.

Het ebola-virus in West-Afrika heeft al 1323 mensen besmet, van wie er 729 zijn overleden. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO) donderdag.

Reisbeperkingen

Reisbeperkingen of het sluiten van grenzen in verband met de ebola-uitbraak in West-Afrika zijn niet nodig, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) volgens de Internationale Luchttransport Associatie (IATA). Mocht een patiënt onverhoopt in een vliegtuig komen is de kans op besmetting voor andere inzittenden klein, aldus de IATA.

De organisatie had de hulp ingeroepen van de WHO nadat er een man met een vlucht uit Liberia via Togo naar Nigeria was gevlogen. Hij overleed in Nigeria. Verscheidene regionale luchtvaartmaatschappijen hebben alle vluchten op Sierra Leone en Liberia opgeschort.

Zes dingen die u moet weten over ebola