Het dodental als gevolg van een aardverschuiving in het westen van India is donderdag opgelopen tot dertig. Meer dan 150 mensen liggen nog onder het puin en de modder.

Het getroffen gebied Pune in de deelstaat Maharashtra had deze week te maken met hevige regenval. Alleen dinsdag viel al ruim tien centimeter en donderdag regende het nog steeds. 

De ramp werd woensdag pas ontdekt. De chauffeur van een bus die het dorp aandeed zag dat het helemaal was weggevaagd. Zeventig huizen werden door de modderstroom verwoest en 158 beschadigd. Het getroffen dorp heeft 704 inwoners en er wordt dan ook gevreesd voor meer slachtoffers. 

Premier Narendra Modi heeft minister van binnenlandse zaken Rajnath Singh naar het rampgebied gestuurd. De lokale politie en medische hulpdiensten krijgen assistentie van 250 hulpverleners. Ook zijn honderd ambulances gestuurd, zei een bestuurder van het district. 

Het gebied rond het getroffen dorp is in de afgelopen jaren zwaar ontbost, waardoor de grond extra gevoelig is voor aardverschuivingen.