Het aantal doden door verdrukking tijdens een concert op het strand van Guinee is opgelopen tot 34. Dat hebben medische diensten woensdag verklaard

De feestgangers vierden in de hoofdstad Conakry het Suikerfeest, het eind van de ramadan. Het West-Afrikaanse land heeft een week van nationale rouw afgekondigd na het ''tragische drama''.

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond tijdens een concert van een rapgroep uit Guinee. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. Volgens hulpverleners zijn 34 lichamen naar het mortuarium gebracht. De regering wilde overigens nog geen dodental naar buiten brengen.

Volgens de hulpverleners zijn alle slachtoffers jonge mensen. ''De oudste van hen kan niet ouder zijn dan 20.''

Verdrukking

Het concert werd bezocht door ongeveer 10.000 mensen, vooral kinderen en jongeren. Die kwamen voor de optredens van twee populaire lokale rapgroepen.

Onderzoek moet uitwijzen hoe het kon dat mensen in het publiek werden verdrukt. De concertdirecteur is voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. 

In 2001 kwamen twee mensen in Conakry om door verdrukking bij een concert van de lokale populaire artiest Sekouba 'Fatako' Kouyate.