Het Israëlische leger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 43 Palestijnen gedood toen het tientallen doelen bestookte in Gaza. Van hen kwamen er 20 om het leven in een VN-school.

Dinsdagavond laat kwamen ook al zeker 13 mensen om het leven bij een Israëlische legeraanval in het noorden van Gaza. Eén van hen was een kind en één was een hulpverlener. Volgens de woordvoerder van de Palestijnse hulpdiensten zijn 40 Palestijnen gewond geraakt.

Egyptische bemiddelaars proberen ondertussen tot een staakt-het-vuren te komen in Caïro. Ze willen een oud voorstel dat Israël had geaccepteerd, maar de Palestijnse beweging Hamas had geweigerd, nieuw leven inblazen. Volgens Israëlische media zit er progressie in de onderhandelingen.

Het Israëlische leger heeft sinds maandag de aanval op de Gazastrook verhevigd. Dinsdagmiddag waren al zeker 100 Palestijnen omgekomen bij luchtaanvallen. Ook stafleden van de Verenigde Naties zouden de dood hebben gevonden.

Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zijn tot nu toe ruim 1200 Palestijnen gedood sinds 8 juli, toen Israël de aanval opende op de Gazastrook. De meeste slachtoffers zouden burgers zijn. Zeker 7000 mensen raakten gewond. Aan Israëlische zijde zouden 53 militairen zijn omgekomen en drie burgers.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict