Bij Israëlische luchtaanvallen zijn sinds maandag zeker honderd Palestijnen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van Hamas gezegd.

De laatste dagen heeft Israël het offensief in de Gazastrook uitgebreid. De BBC meldt dat ook een aantal VN-medewerkers is omgekomen. 

Afgelopen nacht onderging Gaza de zwaarste bombardementen sinds het begin van het Israëlische offensief, drie weken geleden. De Israëlische luchtmacht voerde zestig luchtaanvallen uit op diverse doelen die in verband worden gebracht met de Palestijnse beweging Hamas.

De enige elektriciteitscentrale in de Gazastrook werd ook geraakt, waardoor Gaza-Stad en veel andere delen van het afgesloten Palestijnse gebied nu zonder stroom zitten. De centrale werd vorige week ook getroffen. Sindsdien was er slechts een paar uur stroom per dag beschikbaar.

Bij de geweldescalatie zijn inmiddels meer dan 1.100 Palestijnen en 53 Israelische soldaten omgekomen. De strijdende partijen werden het afgelopen dagen niet eens over een gevechtspauze. 

Bekijk beelden van de ravage:

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict