De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft zondag een aanval gepleegd in een dorp in het noorden van Kameroen, nabij de grens met Nigeria.

De extremisten hebben zeker drie mensen gedood in de plaats Kolofata.

Ook hebben ze enkele personen ontvoerd. Onder hen zijn de vrouw en de huishoudster van vicepremier Amadou Ali, en de burgemeester van Kolofata. Beveiligers van de vicepremier zijn erin geslaagd de man zelf naar een nabijgelegen plaats te brengen.

Een Kameroense legercommandant noemde de situatie buitengewoon kritiek. Er zijn momenteel nog gevechten gaande tussen de strijders en het Kameroense leger in Kolofata. De legercommandant verwacht dat het dodental nog oploopt.

Opvoeren

Boko Haram doodde het afgelopen half jaar ten minste tweeduizend mensen in Nigeria. De islamitische terreurgroep voerde de aanvallen op Kameroen afgelopen weken op.

Kameroen stuurde onlangs militairen naar Nigeria om in internationaal verband te helpen bij de strijd tegen de terreurgroep. De aanval van zondag is de derde sinds vrijdag. De afgelopen dagen werden al vier militairen gedood.