De Panamese autoriteiten hervatten maandag de zoektocht naar resten van de omgekomen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). Dat bevestigt een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc in Panama vrijdag.

In eerste instantie reizen medewerkers van het Openbaar Ministerie en de politie af naar de afgelegen plaats, waar vorige maand de stoffelijke overschotten van de twee werden gevonden.

De diensten gaan nu op zoek naar ontbrekende lichaamsdelen en aanwijzingen over de doodsoorzaak van de Nederlanders.

Kremers en Froon werden op 1 april voor het laatst gezien in het plaatsje Boquete. In juni werd op z'n acht uur lopen van het stadje een rugzak met bezittingen van de twee gevonden.

In dit gebied werden later ook menselijk resten aangetroffen, die na DNA-onderzoek van de vrouwen bleken te zijn.

Onbeantwoorde vragen

De vader van Kremers zegt in een interview met EenVandaag dat er voor hem en zijn vrouw te veel open einden en onlogische dingen zijn over de verdwijning. Hij wil dan ook niets weten van mogelijke een conclusie dat de vrouwen zijn verdwaald. 

De telefoons van Kremers en Froon behoren tot de gevonden bezittingen. "De telefoons zijn gebruikt en dat gebruik en de manier waarop levert voor ons weer zoveel vragen op dat we zeggen; dit is niet logisch", zegt de vader. Ook zou een gevonden spijkerbroek van Kremers volgens hem te ver hebben gelegen van het bekken van zijn dochter. 

Volgens hem zit de familie met te veel onbeantwoorde vragen en daarom gaan ze volgende week weer terug naar Panama om daar de wandeltocht van de vrouwen zelf te reconstrueren. 

Chronologie vermissing Kris en Lisanne