Subianto Prabowo, de verliezer van de Indonesische presidentsverkiezingen, heeft het constitutioneel hof vrijdag gevraagd opnieuw presidentsverkiezingen uit te schrijven in zes provincies.

Het campagneteam van Prabowo zegt over 10.000 kilo documenten te beschikken, dat als bewijsmateriaal dient voor massale en systematische fraude tijdens de verkiezingen.

Dat zei de broer en economisch adviseur van de presidentskandidaat vrijdag.

Mocht de oud-generaal zijn zaak verliezen, zal hij de regering van zijn rivaal Joko 'Jokowi’ Widodo ''kwellen’’ vanuit de oppositiebanken. Prabowo is niet van plan zich bij de presidentsverkiezingen van 2019 weer verkiesbaar te stellen.

Corruptie

Saillant detail is dat het voormalige hoofd van het constitutioneel hof in oktober werd opgepakt voor corruptie. Akil Mochtar zou geld hebben gekregen voor een gunstige uitspraak in een rechtszaak over de omstreden verkiezing van een districtshoofd.

De arrestatie maakte toen indruk in het land: ''Ik voel de woede en geschoktheid van het Indonesische volk'', aldus president Susilo Bambang Yudhoyono, die binnenkort vertrekt.