Alle 116 inzittenden van het vliegtuig van Air Algérie dat donderdag in Mali neerstortte zijn omgekomen. Een van de twee zwarte dozen is inmiddels gelokaliseerd. 

Dat zegt de Franse president François Hollande vrijdag. De doos zal naar de Malinese stad Gao worden gestuurd voor onderzoek.

Het wrak werd donderdagavond laat gevonden bij de stad Gao. Onder de slachtoffers zijn 51 Fransen, vier Duitsers, twee Luxemburgers, een Zwitser en een Belg. 

Frankrijk stuurt militairen om de rampplek te bewaken en informatie te verzamelen, zo heeft Hollande bekend gemaakt. In het gebied, waar ook Nederlandse militairen actief zijn in het kader van de VN-missie, is het onrustig. De regio is berucht om zijn islamitische milities en Toearegrebellen.

Geen opzet

Frankrijk gaat vooralsnog niet uit van opzet bij de crash. Het toestel viel uit elkaar toen het de grond raakte, maakten Franse functionarissen vrijdag bekend. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat het vliegtuig ten prooi is gevallen aan een aanval.

''Het toestel werd vernietigd toen het de grond raakte. We denken dat het is neergestort als gevolg van de weersomstandigheden, alhoewel geen enkele theorie op dit moment kan worden uitgesloten'', aldus minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve.

Bekijk de ligging van Gao op de kaart:


Grotere kaart weergeven

Meer informatie volgt.