Het dodental van de ramp met een Taiwanees passagiersvliegtuig is donderdag opgelopen tot 48. De slachtoffers zijn 46 Taiwanezen en twee Franse studenten geneeskunde, die stage liepen in Taiwan. 

Het toestel, van TransAsia Airways, stortte woensdag neer toen het in slecht weer een noodlanding probeerde te maken in Magong, de plaats van bestemming.

TransAsia Airways meldde donderdag dat het slechte weer waarschijnlijk de oorzaak was van het ongeluk, maar nader onderzoek volgt.

Het verongelukte toestel, een ATR 72, had inclusief bemanning 58 mensen aan boord. De tien overlevenden moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van hen mocht donderdag naar huis.

Tyfoon

Het vliegtuig was opgestegen in Kaohsiung, in het zuiden van het hoofdeiland Taiwan. Magong ligt op de eilandketen Penghu, tussen het hoofdeiland en China. Het ongeluk gebeurde enkele uren nadat de tyfoon Matmo over Taiwan was geraasd.

Eerder op de dag waren zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd vanwege de tyfoon. Bij het ongeluk raakten acht huizen beschadigd. Vijf mensen op de grond raakten eveneens gewond, maar zij mochten na te zijn behandeld naar huis.

De dochter van de omgekomen eerste piloot van het toestel zei voor de Taiwanese televisie dat haar vader 22 jaar vliegervaring had en binnenkort met pensioen zou gaan.