Paus Franciscus heeft donderdag de Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, in het Vaticaan ontvangen. 

De 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim Ishaq kwam donderdagochtend vergezeld door haar Amerikaanse man en hun twee kinderen even na 9.00 uur in Rome aan, nadat ze Sudan mocht verlaten.

De ontmoeting tussen de paus en Ishaq, die volgens de woordvoerder van het Vaticaan bedoeld was als ''teken van nauwe verbondenheid en solidariteit met al degenen die voor hun geloof lijden'', duurde ongeveer een half uur. Franciscus heeft de Sudanese bedankt voor haar getuigenis van haar geloof.

Ishaq was naar Rome gekomen aan boord van een Italiaans regeringstoestel. De Italiaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Lapo Pistelli, die zich het lot van de vrouw zeer heeft aangetrokken, vergezelde haar.

Gevangenis

Op het vliegveld Ciampino bij Rome verwelkomden premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini van Buitenlandse Zaken Ishaq. Zij werd wereldnieuws, toen ze half mei door een islamitisch tribunaal ter dood werd veroordeeld, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben opgegeven.

Ishaq is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de gevangenis beviel ze van een dochter. Het was haar tweede kind. Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken.

Ishaq blijft waarschijnlijk enkele dagen in Italië voordat ze naar de Verenigde Staten gaat.