Op de achtste en laatste dag van de jaarlijkse stierenrennen in de Noord-Spaanse stad Pamplona hebben twee renners maandag zware beenwonden opgelopen, toen een stier die was losgebroken, hen op de horens nam. 

Ook vijf andere waaghalzen liepen verwondingen op.

De gezondheidsautoriteiten in de regio Navarra meldden zondag dat nog negen mannen in het ziekenhuis lagen met verwondingen die zij tijdens het rennen voor de stieren uit hebben opgelopen.

Een van hen is de Amerikaan Bill Hillmann (32), co-auteur van het boek Hoe de stierrenrennen te overleven. Hij struikelde toen hij door de nauwe straten van Pamplona rende. Een stier boorde zich met zijn hoorn in zijn dij.

Bekijk de beelden:

Gewonden

Tijdens de jaarlijkse San Fermínfeesten rennen de deelnemers in de nauwe straten van Pamplona in witte kostuums en rode sjaals voor de stieren uit. Bij de achtervolgingen, die doorgaans niet langer dan vijf minuten duren, vallen geregeld gewonden.

De laatste keer dat iemand omkwam was in 2009. De dieren worden ’s avonds gedood in een stierengevecht. Dat is een van de redenen dat dierenbeschermers veel kritiek hebben op het evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijde toeristische trekpleister.