Per trein zijn honderden Nederlandse voetbalsupporters vanaf het Oranjeplein in São Paulo naar het stadion gegaan waar het Nederlands elftal de halve finale van het WK tegen Argentinië speelt.

De fans stapten op station Luz in voor een ritje van ongeveer twintig minuten naar de Arena de São Paulo.

Rondom het stadion domineert het wit en lichtblauw van Argentinië. Tienduizenden Argentijnen zijn naar Brazilië gekomen om hun voetballers aan te moedigen. Veel supporters hopen voor het stadion nog een kaartje te kunnen kopen.

De meeste Braziliaanse supporters, die dinsdag een historische afstraffing van Duitsland moesten incasseren (1-7), hebben de kant van Oranje gekozen.

Argentijnse fans

Het feestje in São Paulo begon al om 9.00 uur (14.00 uur in Nederland) en sindsdien druppelde het plein voor treinstation Luz in de Braziliaanse metropool langzaam vol. Ook Argentijnse fans kwamen een kijkje nemen op het Oranjeplein.

Om 22.00 uur begint de confrontatie met Argentinië. De KNVB verwacht dat zo'n drieduizend Nederlanders in het stadion zullen zitten. Oranje krijgt vermoedelijk ook steun van duizenden Brazilianen, die maar wat graag zien dat Nederland hun aartsrivaal Argentinië verslaat.