Real Madrid-legende Alfredo Di Stefano is maandag in een ziekenhuis in Madrid op 88-jarige leeftijd overleden. 

De voormalig aanvaller kreeg zaterdag op straat in de Spaanse hoofdstad een hartaanval en werd gereanimeerd. Hij werd daarna in slaap gehouden. Eind 2005 kreeg Di Stefano al vier bypasses na een hartinfarct.

Di Stefano, bijgenaamd de 'Blonde Pijl', speelde van 1953 tot en met 1964 voor Real Madrid. In die periode won hij liefst vijf keer de Europa Cup I en acht landstitels.Hij was decennialang topscorer aller tijden van Real, tot hij in 2009 door Raul werd overtroffen.

Eerder kwam Di Stefano in zijn geboorteland Argentinië onder meer uit voor River Plate. Opvallend aan zijn loopbaan is dat Di Stefano voor liefst drie landen uitkwam als international.

International

In 1947 speelde hij zes interlands voor Argentinië, waarna in 1949 vier duels volgden voor Colombia. Als dertiger in dienst van Real Madrid speelde Di Stefano tussen 1957 en 1961 nog 31 interlands voor Spanje waarin hij 23 keer scoorde.

In 1966 beëindigde Di Stefano op 40-jarige leeftijd zijn loopbaan na nog twee seizoenen voor Espanyol te hebben gespeeld. Als trainer boekte hij vervolgens nog enkele successen, waaronder de landstitel met Valencia in 1971.

Op latere leeftijd werd Di Stefano nog geregeld ingezet door Real Madrid. Zo was hij de afgelopen jaren steevast aanwezig bij de presentatie van een nieuwe aankoop. Onder meer Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Arjen Robben kregen uit handen van de clubicoon hun eerste Real-shirt.

Cruijff: 'Verliezen met Di Stefano een geweldig mens'