Honderden passagiers zijn maandag uit de Kanaaltunnel geëvacueerd nadat hun trein was stilgevallen. 

Dat heeft de Britse nieuwszender Sky News gemeld. De trein was op weg van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Na ongeveer een kwart van de afstand kwam de trein tot stilstand door een probleem met de bovenleiding.

Bijna 400 treinreizigers en vier honden zijn uit de trein gehaald en overgebracht naar de Franse kant van de tunnel. Ongeveer honderd mensen moesten hun auto laten staan op de trein.

''We proberen de defecte trein nu uit de tunnel te halen en naar de Franse kant te brengen, zodat de passagiers hun wagen kunnen ophalen",' zei een woordvoerder van Eurotunnel, de uitbater van de Kanaaltunnel.

Vertragingen

Door de kapotte trein zijn er waarschijnlijk nog de hele dag vertragingen. De treinen onder het Kanaal rijden nog wel, maar kunnen slechts gebruikmaken van een van de twee tunnelbuizen. De dienstregeling van Eurostar, de hogesnelheidstrein tussen Londen, Brussel en Parijs ondervindt ook hinder.

Twee treinen die vanuit Londen zouden vertrekken zijn geannuleerd, en van zowel Brussel als Parijs vertrekken ook twee Eurostars minder dan normaal.