Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger op de Gazastrook zijn zeker negen mensen om het leven gekomen, onder wie zeven leden van Hamas, meldt de Palestijnse beweging maandag. 

Ooggetuigen en artsen op de Gazastrook meldden zondagavond al dat er twee mensen om waren gekomen, nadat een raket bij een vluchtelingenkamp belandde.

Zes Hamas-leden vonden de dood in een tunnel in het grensgebied met Egypte. De gang stortte tijdens een aanval in. In de kuststrook raakten zeker zes burgers gewond door Israëlische beschietingen.

Het Israëlische leger liet weten dat veertien doelen zijn bestookt met raketten. Met de actie wil Israël voorkomen dat er nieuwe raketten worden afgevuurd vanuit de Gazastrook.

Het is namelijk al dagen onrustig in het gebied. Israël en de Palestijnen voeren over en weer beschietingen uit. Aanleiding is de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners die eind juni dood werden gevonden in de door Israël bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever.

Woensdagochtend werd in Jeruzalem het lichaam van een Palestijnse jongen gevonden, die waarschijnlijk levend verbrand is. Zes mensen werden opgepakt. Een van hen heeft zondag bekend.

Wraak

De militante Hamas-beweging heeft gezworen wraak te nemen op Israël voor de luchtaanvallen. Volgens Hamas kwamen de strijders om in een tunnel die vanuit de lucht werd bestookt.

Alles over het Middenoosten-conflict