Drie Israëliërs die worden verdacht van de moord op de Palestijnse tiener Mohammed Abu Khdeir hebben bekend.

Dat heeft een bron bij de Israëlische regering maandag gezegd. Khdeirs verkoolde lichaam werd woensdag gevonden. Zondag werden zes verdachten aangehouden. 

De verdachten die werden aangehouden, zouden Joodse extremisten zijn die Khudeir hebben omgebracht vanwege zijn nationaliteit. Alle verdachten, van wie de identiteit verder onbekend is, blijven voorlopig nog vastzitten, oordeelde een rechtbank zondag nadat ze waren verhoord.

Ze mogen geen advocaat inschakelen. Volgens de wet is dat de eerste tien dagen verboden als mensen verdacht worden van zogenoemde haatmisdaden.

Verbrand

De 16-jarige Khudeir werd woensdag dood gevonden in een bos bij Jeruzalem. Hij is waarschijnlijk levend verbrand. Aangenomen wordt dat de moord een vergelding is voor de moord op de drie Israëlische tieners, hun lichamen werden vorige week gevonden

''Dit was een schokkende en onacceptabele daad die ieder weldenkend mens scherp moet veroordelen, zeker in een sterk en democratisch land als Israël'', zei de Israëlische minister van Nationale Veiligheid Yitzhak Aharonovitch na de arrestaties.

Hij zei dan ook dat Israël actie zal blijven ondernemen tegen mensen die de wet overtreden.

Hoe de moord op 3 tieners de verhoudingen verder op scherp zet