In Kenia zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker 29 doden gevallen door twee verschillende aanslagen aan de kust.

Dat heeft het Keniaanse Rode Kruis zondag getwitterd. Het dodental kan nog oplopen, zei een regeringswoordvoerder zondag.

Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een persoon wordt nog vermist. Gewapende mannen hebben een handelscentrum in Hindi, in het district Lamu, aangevallen.

Daarbij vier doden vielen. De andere aanval, die tegelijkertijd was, gebeurde in de nabijgelegen regio Gamba in het district Tana River. Daar waren twintig dodelijke slachtoffers.

Volgens officiële bronnen viel een groep van tien tot vijftien mannen Hindi zaterdagavond rond 22.00 uur aan. Daar schoten zij om zich heen en staken enkele woningen in brand. In Gamba is een politiestation aangevallen.

Al-Shabaab

De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft gezegd zaterdagavond een aanval te hebben uitgevoerd in de kustregio. Vorige maand zat al-Shabaab achter dodelijke aanvallen in het nabijgelegen Mpeketoni. Toen kwamen zeker zestig mensen om. In september vielen 67 doden toen al-Shabaabstrijders een winkelcentrum in de hoofdstad Nairobi aanvielen.

Kenia stuurde in 2011 troepen naar buurland Somalië en is sindsdien geregeld het doelwit van aanslagen uitgevoerd door al-Shabaab.

Tien vragen over al-Shabaab