Israël heeft ook zaterdagavond met raketten de Gazastrook bestookt. Dat bevestigde een woordvoerder van het leger van Israël zondag tegenover de Israëlische krant Haaretz.

Er zijn tien doelwitten aangevallen, waaronder ondergrondse raketwerpers en een wapenfabriek. Slachtoffers zijn er niet gemeld.

De aanvallen waren een reactie op raketten die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd en in het zuiden van Israël terechtkwamen. Israël houdt de Palestijnse beweging Hamas daar verantwoordelijk voor.

Afgelopen week zijn er al meerdere keren zowel vanuit, als op de Gazastrook raketten afgevuurd. De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn weer hoog opgelopen sinds de moord op drie Israëlische tieners. Israël houdt Hamas verantwoordelijk.

Woensdagochtend werd in Jeruzalem het lichaam van een Palestijnse jongen gevonden. Hij is volgens Israëlische artsen levend verbrand. Het is mogelijk een wraakactie voor de dood van de Israëlische tieners.

De Egyptische geheime dienst bemiddelt tussen Israël en Hamas over een nieuwe wapenstilstand. Een Israëlisch ultimatum liep zaterdag af, maar ook daarna werden vanuit de Gazastrook nog raketten afgevuurd op Israëlische plaatsen. Voor het eerst sinds de laatste grote gevechten tussen Hamas en Israël in november 2012, werd zaterdag de Zuid-Israëlische woestijnstad Beer Sjeva beschoten.

Wat er deze week gebeurde tussen Israël en de Palestijnen