Het is één groot feest voor de Nederlanders in de Braziliaanse stad Salvador, waar het Nederlands elftal zaterdag Costa Rica versloeg in de kwartfinales van het WK.

''Alles is goed verlopen'', zegt woordvoerder Will van Kollenburg van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme. De fans trokken na de westrijd de stad in, om de overwinning daar verder te vieren.

Volgens Van Kollenburg was er 1 melding van een verloren mobiel, maar het is niet duidelijk of de Oranjefan het toestel zelf is kwijtgeraakt of dat hij is gerold.

De Hollandse festiviteiten begonnen zaterdag om 8 uur lokale tijd, met het Oranjeplein in Salvador. De voetbalsupporters vetrokken daarna in optocht naar het stadion. Na de wedstrijd is er geen georganiseerd Oranjefeest meer in Salvador. Volgens Van Kollenburg zoeken de fans daarom verschillende kroegen op.

Nederland treft woensdag in de halve finale Argentinië in São Paulo. Overdag zullen ook in die stad festiviteiten worden georganiseerd, zegt Van Kollenburg. Oranje speelde al eerder dit WK in São Paulo. Chili werd er in de groepsfase met 2-0 verslagen.