De Nederlandse voetbalsupporters in Salvador zijn begonnen aan de Oranjeparade naar het stadion.

Honderden fans vertrokken rond 14.00 uur Braziliaanse tijd (19.00 uur in Nederland) vanaf het Terreiro de Jesus naar de Arena Fonte Nova.

Voorop rijdt de bekende dubbeldeksbus, die vanwege technische problemen dit WK pas één keer eerder kon worden gebruikt.

De supporters maakten er op het Oranjeplein in het oude centrum van Salvador een gezellig feestje van. De Nederlandse fans leggen de ruim twee kilometer naar het stadion lopend af.

De kwartfinale tussen Oranje en Costa Rica begint daar om 17.00 uur lokale tijd, 22.00 uur in Nederland. Naar verwachting zitten er 3000 Nederlandse fans in het stadion.

Weersomstandigheden

Het Oranjelegioen heeft in Salvador te maken met zeer wisselende weersomstandigheden. Zon en regen wisselen elkaar in hoog tempo af in de Braziliaanse stad, waar het zo'n 25 graden Celsius is.

Het Nederlandse feestje begon al om 08.00 uur zaterdagochtend. Grote plassen op het Oranjeplein lieten zien dat het afgelopen nacht ook behoorlijk geregend heeft in Salvador.

Het is de vraag wat dat voor invloed op het veld van de Arena Fonte Nova. Oranje kon vrijdag niet trainen in het stadion omdat de grasmat in niet al te beste conditie was.