Het geweld tussen de Israëlische politie en Palestijnse demonstranten heeft zich zaterdag verspreid naar Arabische dorpen in andere delen van het land.

Dat meldt de politie. Aanleiding is de dood van de Palestijnse tiener Mohammed Abu Khdeir, die omgebracht zou zijn door Israëlische extremisten.

Terwijl vrijdag duizenden Palestijnen bijeenkwamen voor de begrafenis van de tiener braken rellen uit in het oosten van Jeruzalem. Ook zaterdag gooiden demonstranten stenen naar auto's, staken ze autobanden in brand en gooiden ze stenen en vuurwerkbommen naar agenten.

De politie zette traangas en schokgranaten in en pakte meer dan twintig mensen op. In Jeruzalem werd met een elektrische zaag een lightrailverbinding beschadigd die het overwegend Arabische oosten verbindt met het voornamelijk joodse westen.

De spanningen zijn in Israël opgelopen nadat op 12 juni drie Israëlische tieners werden ontvoerd op de Westelijke Jordaanoever. Eerder deze week werden hun lichamen gevonden. De dood van de Palestijnse tiener zou volgens de betogers een Israëlische wraakactie geweest zijn.

De tiener is levend verbrand. Dat blijkt uit de autopsie, meldt de Palestijnse openbaar aanklager zaterdag.

NUweekend: Wat er deze week gebeurde tussen Israël en de Palestijnen