De begrafenis van de 16-jarige Palestijnse jongen die deze week werd ontvoerd en vermoord, is vrijdag uitgelopen op rellen. Palestijnen die de plechtigheid in Jeruzalem bezochten, raakten slaags met de Israëlische politie.

Het lichaam van de tiener werd voorafgaand aan de begrafenis door het oostelijk deel van Jeruzalem gedragen. De Palestijnse vlag was over het lichaam gedrapeerd.

De dood van de jongen afgelopen woensdag ontketende grote woede onder de Palestijnen. De moord op de tiener wordt gezien als wraakactie voor de eerdere ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners.

De drie inwoners van een van de omstreden nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever verdwenen op 12 juni toen ze aan het liften waren in de buurt van hun woonplaats.

Hun lichamen werden in de door Israël bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever gevonden. Israël houdt de Palestijnse beweging Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering.

De verhoudingen tussen Israël en de Palestijnen zijn door de gebeurtenissen verder op scherp gezet. Afgelopen week werden meerdere raketten door Hamas uit Gaza op Israël geschoten, en vice versa.

Wat er deze week gebeurde tussen Israël en de Palestijnen | Dossier Midden-Oostenconflict