De voormalige hoofdredacteur van het Britse blad News of the World, Andy Coulson, moet achttien maanden de cel in vanwege zijn betrokkenheid bij een grootschalig afluisterschandaal.

Dat heeft de BBC vrijdag gemeld. Coulson was vorige week al schuldig bevonden aan samenzwering tot het hacken van telefoons. 

Het afluisterschandaal waarbij de voicemails van veel Britten werden afgeluisterd, hield Groot-Brittannië tijden in zijn greep. De politie begon in 2011 een onderzoek naar beschuldigingen dat verslaggevers hadden ingebroken in de telefoons van beroemdheden, politici en slachtoffers van misdrijven.

Voormalig hoofdredacteur van News of the World(NoW) Rebekah Brooks werd in het proces wel vrijgesproken van onder meer het plannen van telefoonhacks, corruptie, en het manipuleren van de rechtsgang. In februari werd Brooks al vrijgesproken van omkoping.

Het proces nam acht maanden in beslag. Zowel Brooks als Coulson spraken elke aanklacht tegen. 

Coulson is ook perschef geweest van premier David Cameron. De premier bood vorige week zijn verontschuldigingen aan voor het aannemen van Coulson.