Leidy Figueroa (24), die vrijdag met Joran van der Sloot (26) trouwt, moet na de huwelijksceremonie direct de Piedras-Gordas-gevangenis in Lima verlaten. 

Dat zegt de advocaat van de Nederlander, Máximo Altez, die tevens zijn getuige is bij de plechtigheid die om 12.00 uur lokale tijd begint.

Het burgerlijk huwelijk, dat wordt gesloten door een ambtenaar uit het district Ancón, waar de gevangenis zich bevindt, duurt volgens Altez niet langer dan tien minuten. "Het is allemaal heel eenvoudig", zegt de raadsman. Bij de plechtigheid is naast Altez enkel nog een onbekende getuige van Figueroa aanwezig.

Van een mogelijkheid om het huwelijk te vieren is geen sprake. Aangezien Figueroa al langer samen met hem is, heeft zij doorgaans bepaalde privileges, stelt Altez. Zo mag zij geregeld tijd doorbrengen met de Nederlander in een privéruimte.

Onlangs is Figueroa, die een kind van Van der Sloot verwacht, in de buurt van de gevangenis gaan wonen.

Psychologische test

Het huwelijk tussen de twee liet lang op zich wachten, aangezien de gevangenisautoriteiten niet direct toestemming wilden geven. Een psychologische test bij Van der Sloot in juni, die gunstig uitviel, heeft volgens Altez geholpen om de gevangenisdirecteur over de streep te trekken.

"Hij wilde voorkomen dat er nog een vrouw omgebracht zou worden", zegt de advocaat.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores in mei 2010.