Een voortvluchtige man die wordt verdacht van misdaden tijdens de militaire dictatuur in Argentinië (1976-1981), is opgepakt in Brazilië. Zijn arrestatie is te danken aan de intensieve internationale politiesamenwerking tijdens het WK voetbal in het land.

Salvador Siciliano was een van de leiders van de beruchte extreemrechtse Argentijnse Anticommunistische Alliantie (Triple A). Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering, marteling en dood van drie mensen tussen 1973 en 1975.

De inmiddels bejaarde Siciliano werd aangehouden in een huis in de buurt van São Paulo. Hij was vanuit Argentinië gevlucht naar Brazilië en hield zich daar schuil, aldus de Braziliaanse en Argentijnse politie.

Vanwege het WK zijn politie-eenheden uit alle 32 deelnemende landen bijeen om informatie uit te wisselen zodat onder meer criminelen die mogelijk in Brazilië zijn, kunnen worden getraceerd.

Tijdens de 'vuile oorlog' in Argentinië werden politieke tegenstanders uit vliegtuigen in zee gegooid of op andere manieren vermoord. Ook werd er op grote schaal gemarteld. Vele duizenden Argentijnen verdwenen. Tijdens het bewind van de oud-dictator Jorge Videla was de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, enige tijd minister van Landbouw.

Zelf heeft Zorreguieta altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van de mate waarin het Videlaregime zich schuldig maakte aan onderdrukking.