Door Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn donderdag zeker vijftien mensen gewond geraakt. Dat hebben plaatselijke bronnen laten weten.

Vanuit de Gazastrook werd Israël op zijn beurt met raketten bestookt waarbij twee huizen werden geraakt. Daar raakte niemand door gewond.

Woensdag braken gewelddadige protesten uit na de vondst van het lichaam van een 16-jarige Palestijnse jongen bij Jeruzalem die eerder was ontvoerd. Aangenomen wordt dat dit een wraakactie was voor de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners.

De drie inwoners van een van de omstreden nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever verdwenen op 12 juni toen ze aan het liften waren in de buurt van hun woonplaats.

Hun lichamen werden in de door Israël bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever gevonden. Israël houdt de Palestijnse beweging Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering.

Gazastrook

De Israëlische krijgsmacht heeft donderdag versterkingen gestuurd naar de grens met de Gazastrook, naar aanleiding van de zwaarder wordende raketbeschietingen. Dat zeggen bronnen binnen defensie. 

De uitbreiding van het aantal militairen kan ter voorbereiding zijn van een grotere operatie, of bedoeld zijn als een verdedigende stap.

Palestijnse regering noemt dood Israëlische tieners 'tragedie' | Dossier Midden-Oostenconflict