De Peruaanse minister van binnenlandse zaken Daniel Urresti heeft toegegeven verdacht te worden van moord. Dat deed de pas benoemde minister woensdag ten overstaan van journalisten.

Hij wordt ervan verdacht in zijn tijd bij de militaire inlichtingendienst een journalist gedood te hebben. Urresti zegt onschuldig te zijn.

De moord zou gepleegd zijn in 1988, onthulde een nieuwssite die ook een rechtbankstuk online plaatste. Het slachtoffer was Hugo Bustios van het tijdschrift Caretas. Hij liep in de regio Ayacucho in een hinderlaag van militairen toen hij onderzoek deed naar het onwettig doden van burgers in de strijd tegen de rebellen van het 'Lichtend Pad'. Bustios werd opgeblazen met dynamiet.

Zes jaar geleden werden in de zaak twee militairen veroordeeld. Een van hen beweert dat Urresti een van de moordenaars was.

Volgens Urresti was president Ollanta Humala op de hoogte van de beschuldigingen toen hij hem vorige maand benoemde tot minister. Humala, die op reis is in Europa, heeft nog niet gereageerd.