Noord-Korea heeft woensdag (lokale tijd) weer twee korte afstandraketten gelanceerd in wateren voor de oostkust. Dat meldt persbureau Yonhap.

De projectielen werden afgevuurd vanaf de oostelijke kuststad Wonsan en verdwenen in de zee. Waarom de lanceringen plaatsvonden, is onduidelijk.

Het afvuren van de projectielen vindt kort na het voorstel van Noord-Korea om de spanningen met Zuid-Korea te verminderen plaats. Zuid-Korea wees het voorstel af. De militaire leiders in het land riepen Zuid-Korea op ''vanaf vrijdag alle psychologische oorlogsvoering en propaganda te stoppen''.

Noord-Korea voert vaker de spanning op het Koreaanse schiereiland op met het testen van raketten. Enkele dagen geleden op zondag vuurde het land ook al enkele korteafstandsraketten af. Ook donderdag vonden lanceringen plaats.

Begin maart werden er raketten afgevuurd in de Japanse Zee bij de start van een gezamenlijke militaire oefening van de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Eind maart gebeurde hetzelfde toen de Zuid-Koreaanse president Park Geung-hye een ontmoeting had met de Japanse premier Shinzo Abe en de Amerikaanse president Barack Obama.

De nieuwe raketlancering komt een dag voordat de Chinese president Xi Jinping naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul komt. Noord-Korea's nucleaire programma zal een van de belangrijkste agendapunten zijn tijdens het gesprek tussen Jinping en zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Park Geun-hye.