Tienduizenden mensen zijn zondagavond in Tel Aviv de straat opgegaan voor de vrijlating van drie Israëlische tieners die sinds twee weken zijn vermist.
 

De betogers verzamelen zich op het Rabinplein om steun te betuigen aan de ouders van de jongens.

Onder de leuze ''Zing samen voor hun vrijlating'' werd onder meer gebeden voor de bevrijding van Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19). Ook werd hun foto vertoond op televisies op het podium en droegen mensen T-shirts met hun foto erop, melden Israëlische media.

De drie verdwenen op 12 juni toen ze aan het liften waren. Israël denkt dat ze zijn ontvoerd door de radicaalislamitische organisatie Hamas.

Tijdens de bijeenkomst bedankte de moeder van een van de jongens de Palestijnse president Mahmoud Abbas voor het veroordelen van de ontvoering. Verder drong ze erop aan om kinderen niet te gebruiken als onderhandelingsmiddel in de strijd in het Midden-Oosten.

Inmiddels hebben Israëlische militairen al meer dan 1.300 huizen doorzocht en honderden Palestijnen opgepakt op de Westelijke Jordaanoever in de zoektocht naar de jongeren. Enkele Palestijnen werden gedood tijdens de operaties van het leger.