Het terreurnetwerk ISIS heeft de verantwoordelijkheid voor een bomaanslag opgeëist die eerder deze week op een hotel in Beiroet werd gepleegd. 

Dat heeft de extremistische beweging vrijdag in een officiële verklaring bekendgemaakt. Bij de aanslag in de Libanese hoofdstad raakten elf mensen gewond.

Het was de eerste terroristische aanval in Libanon waarvoor ISIS de verantwoordelijkheid opeiste. Bij de aanslag blies een terrorist zich op toen de veiligheidsdiensten zijn hotelkamer binnenvielen. Een andere man werd in de kamer aangehouden. Beiden waren afkomstig uit Saudi-Arabië.

De beweging waarschuwde dat er nog tientallen ISIS-strijders in Libanon actief zijn die soortgelijke aanslagen voorbereiden. ISIS zegt de aanvallen voort te zetten zolang de Libanese Hezbollah-beweging in Syrië blijft meevechten aan de zijde van president Bashar Assad. 

Het was de derde zelfmoordaanslag die in een week tijd in Libanon plaatsvond. Het land vreest meer gewelddadige incidenten nu ISIS aan kracht wint in Irak en Syrië.

Wat is ISIS?