Een deel van de botresten die zijn gevonden in Panama zijn van de vermiste Kris Kremers. DNA-onderzoek heeft duidelijkheid gegeven, bevestigt haar familie woensdagochtend na mediaberichten.

Begin deze week werd al duidelijk dat er een DNA-match was gevonden met haar reisgenote Lisanne Froon.

De Panamese media melden dat de autoriteiten het bekken van Kremers hebben gevonden.

Froon (22) en Kremers (21) verdwenen op 1 april tijdens een wandeltocht in het westen van Panama. Ze waren voor het laatst gezien in de buurt van de plaats Boquete.

Afgelopen donderdag werden hun resten gevonden, op ongeveer acht uur lopen van Boquete. Een paar dagen eerder was een rugzak met hun persoonlijke spullen gevonden bij een rivier.

Familie

De ouders van de Amersfoortse vrouwen hadden voor het onderzoek DNA-materiaal van hun dochters en zichzelf beschikbaar gesteld voor de Panamese onderzoekers.

De familie van Kremers heeft nog veel vragen omtrent het overlijden van de twee. Hun woordvoerder meldt dat ze het er niet bij laten. "Er rest de familie slechts een manier om antwoorden te vinden, en dat is doorgaan met zoeken."

Het is nog onduidelijk waardoor Kremers en Froon zijn omgekomen. "Door het medeleven van zo veel mensen en de giften aan de stichting is het voor ons mogelijk om net zo lang door te gaan met zoeken tot een antwoord is gevonden op wat daar in Panama is gebeurd"

Chronologie vermissing Kris en Lisanne