De Sudanese vrouw, die ter dood was veroordeeld wegens haar bekering tot het christendom, is kort na haar vrijlating weer opgepakt. 

Dat heeft de BBC dinsdag gemeld.

De echtgenoot van de 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim Ishaq, Daniel Wani, heeft de Amerikaanse nationaliteit en komt uit Zuid-Sudan.

De twee werden volgens de BBC samen met hun twee kinderen maandag door een heleboel agenten van het vliegveld naar een geheime plek afgevoerd. Het gezin wilde naar Amerika vertrekken, nadat de vrouw net uit de gevangenis kwam waar ze sinds februari vastzat.

Reisdocumenten

Volgens de Sudanese autoriteiten was er iets niet in orde met de reisdocumenten van Mariam Ibrahim die geen Sudanese papieren kon overleggen. Ze werd wereldnieuws toen ze half mei ter dood werd veroordeeld door een islamitisch tribunaal, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben afgevallen.

Ze heeft een islamitische vader, maar is grootgebracht door haar Ethiopisch-orthodoxe moeder.

Het doodvonnis tegen haar zorgde internationaal voor een storm van kritiek. De ambassadeur van Sudan in Nederland kreeg begin deze maand 130.000 handtekeningen overhandigd voor de vrijlating van de vrouw.