Een mobiele telefoon zou de Spaanse politie kunnen leiden naar de moordenaars van de vermiste Nederlandse boer Martin Verfondern, die vier jaar geleden spoorloos verdween in Galicië.

Dat schrijft het AD.

De Guardia Civil in Spanje vond vrijdagavond laat in de buurt van de auto van Verfordern ook menselijke resten, zijn laptop en een mobiele telefoon die niet van hem was.

De vrouw van Verfondern, Margo Pool, verklaarde namelijk tegenover de lokale pers dat de Nederlander "helemaal geen mobiele telefoon" had.

Volgens het AD houdt de politie er rekening mee dat de telefoon van Verfonderns mogelijke moordenaar is.

De politie en forensische experts onderzoeken momenteel of het inderdaad om de stoffelijke resten van de Nederlander gaat.

Onenigheid

De 52-jarige Verfondern, die met zijn vrouw een ecologische boerderij bestierde in een afgelegen gebied in de regio Galicië, verdween op 19 januari 2010. Hij was in de gemeente Petin boodschappen gaan doen, maar keerde niet terug. Er was destijds onenigheid tussen de Nederlander en zijn buren. Zijn echtgenote en de politie gaan uit van een misdrijf.

Dit voorjaar werd de zoektocht naar de Nederlander met geavanceerde apparatuur hervat. Maar dit bleef zonder resultaat. Afgelopen week werd zijn auto bij toeval teruggevonden in een bebost en moeilijk begaanbaar gebied.