Een Oost-Europeaan met de naam Danko of Dankovitsj heeft de volleybalster Ingrid Visser zwaar mishandeld tijdens een ruzie in een vakantiehuis in de buurt van de stad Murcia. 

Dat heeft Juan Cuenca, de hoofdverdachte van de moord op Visser en haar partner Severein Lodewijk tegen de rechter gezegd, aldus de Spaanse krant La Opinión de Murcia vrijdag.

Cuenca zei dat Danko op Visser ''afstormde en haar een heleboel klappen en schoppen gaf''. Dat zou zijn gebeurd, nadat Severein ruzie had gekregen met de Roemeen Valentin Ion. Die zit net als zijn landgenoot Constantin Stan in voorarrest. Zij worden ervan verdacht de moorden in opdracht van Cuenca te hebben uitgevoerd.

Ion verklaarde eerder al dat een man "genaamd Danko of Dankovitsj" de moorden heeft gepleegd. Hij verklaart wel getuige te zijn geweest van de moorden in het vakantiehuis Casa Colorá in Molina de Segura ten noordwesten van de stad Murcia.

Cuenca was de manager van het team waarvoor Visser in Murcia heeft gespeeld. Visser en Severein werden half mei vorig jaar op gruwelijke wijze vermoord in de afgelegen vakantiewoning bij Murcia. Volgens Cuenca waren de twee Nederlanders naar Spanje gereisd om te praten over de schuld die de eigenaar van de volleybalclub bij Severein had. ''Lodewijk was zeer nerveus door economische problemen en omdat, zoals hij zei, door de maffia werd bedreigd'', aldus Cuenca.