''We hebben het idee dat de resten die zijn gevonden in Panama, afkomstig zijn van de twee vermiste vrouwen Kris en Lisanne. Daarom laten we alles nu uitgebreid onderzoeken."

Dat zei politiewoordvoerder Bernhard Jens vrijdag.

Het vermoeden hangt samen met het feit dat de botten en schoenen zijn gevonden in de buurt van de plaats waar eerder een rugzak met onder meer de telefoons van Lisanne Froon en Kris Kremers werd aangetroffen.

De resten worden nu onderzocht in een laboratorium in Panama. Dat zal waarschijnlijk een paar dagen duren, denkt Jens.

Politie

Op dit moment zitten er twee Nederlandse politiemensen in Panama. Volgens Jens zijn er nog geen plannen om er meer mensen naartoe te sturen.

De Nederlandse politie gaat regelmatig naar Panama om hun bevindingen te overleggen die ze onder meer verkregen hebben uit digitaal onderzoek en gesprekken met getuigen die de vrouwen voor hun verdwijning hebben gesproken. Ook zijn eerder Nederlandse reddingshonden naar Panama gestuurd, maar die hebben niets gevonden.

Families

De families van de vrouwen willen nog niet op de recente ontwikkelingen reageren, aldus hun woordvoerster.

De 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort en de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht worden sinds begin april vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Boquete, in het pension waar ze verbleven nadat ze terugkwamen van een wandeling.

Vijf dingen die we weten over de vermiste vrouwen in Panama | Boquete is een relatief veilig oord