Wederom Palestijnen opgepakt om ontvoerde tieners

Het Israëlische leger en de veiligheidsdiensten hebben dinsdagochtend nog eens 41 Palestijnen opgepakt in verband met de ontvoering van drie Israëlische jongens in de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. 

Het totale aantal arrestaties komt daarmee op bijna tweehonderd.

''Zolang onze jongens ontvoerd zijn, zal Hamas zich vervolgd, verlamd en bedreigd voelen'', zei een legerwoordvoerder. De verantwoordelijkheid voor de ontvoering is door niemand opgeëist, maar volgens premier Benjamin Netanyahu van Israël zit Hamas erachter. Aan de zoektocht nemen meer dan drieduizend soldaten en politieagenten deel.

De jongens, twee van 16 jaar en een van 19, verdwenen donderdag tijdens het liften. Een van hen belde de politie dat hij ontvoerd was. De politie besteedde er geen aandacht aan, totdat de ouders hun zoon uren later als vermist opgaven.

De Europese Unie heeft de ontvoering dinsdag scherp veroordeeld. EU-buitenlandchef Catherine Ashton vraagt om vrijlating van de drie tieners. ''Dit soort daden ondermijnen alleen maar de internationale pogingen om de vredesonderhandelingen vlot te trekken'', aldus Ashton.

Alles over het Midden-Oostenconflict

Tip de redactie